PIECZONA TILAPIA

SKŁADNIKI:

  • 1 świeża patroszona srebrna lub czerwona tilapia
  • 4-5 ziemniaków
  • 2-3 czerwone papryczki chilli
  • odrobina oliwy
  • sól, pieprz
  • listek laurowy
  • gałązka świeżego rozmarynu
  • szczypta natki pietruszki

 

WYKONANIE:

 

Rybę umyć i osuszyć na papierowym ręczniku. Doprawić solą i pieprzem, natrzeć oliwą i obłożyć ziołami. Odstawić na dwie godziny do lodówki. Ziemniaki obrać i lekko podgotować w osolonej wodzie. Nagrzać piekarnik do 200'C .Rybę przełożyć do nasmarowanego oliwą żaroodpornego naczynia.Dodać podgotowane ziemniaki, oprószyć je pietruszką.Tak przygotowaną rybę piec w piekarniku przez około 30 minut.

SMACZNEGO.